Medlemsresa till Mallorca 2022

Res med Njurförbundet och Ving till Palma de Mallorca den 13-27 september. Utresa med flyg går från Stockholm, Göteborg, Karlstad, Kalmar och Köpenhamn.

Vem kan anmäla sig?

Resan riktar sig i första hand till dig som har bloddialys eller PD tillsammans med dina närstående. Det är även möjligt – i mån av plats – att anmäla dig och närstående om du har njursvikt eller är transplanterad. Samtliga resenärer ska vid anmälan vara medlemmar i någon regionförening tillhörande Njurförbundet. Bli medlem här >

Researrangemanget

Vi reser med Ving och kommer att bo på Sunprime Waterfront i Playa de Palma i byn Can Pastilla. Vi har förbokat 25 rum. Det är olika typer av rum varför priset varierar. Man kan skriva in önskemål i anmälan men kan inte garanteras ett speciellt rum.

Vi har bokat för 20 dialyserande
Kliniken, Centro de Diálisis Palma, drivs av Diaverum och är en privat klink som är en väl fungerande dialysenhet där man är van vid turister. De accepterar det blå kortet, EHIC, som man får från Försäkringskassan. Dialysdagar blir måndag, onsdag, fredag med start onsdag den 14/9, 3 dialyser per vecka. Det går att få fler dialyser om det behövs. Personalen talar engelska. Vi reser med taxi till och från dialysen och du står själv för den kostnaden. Kontrollera hur det fungerar för just dig med möjlighet att få tillbaka utlägg vid hemkomsten

Reseledare – undersköterska
För att skapa trygghet under semestern medföljer två representanter från Njurförbundet som värdar. Båda är undersköterskor med erfarenhet av njursjukdom och dialys. Under dialyserna kommer alltid någon av dessa att närvara. Under övrig tid finns de tillgängliga för akuta situationer.

Hur bokar man?

Du är bokad när anmälningsformulär och läkarintyg där din läkare bekräftar att du är i gott skick att resa inkommit samt betalat anmälningsavgiften direkt till Ving. Platsantalet är begränsat. Skulle det komma in fler anmälningar än det finns platser gäller anmälningsdatum som turordning. I annat fall sker lottning. Det kan gå att anmäla sig senare.

Resans pris varierar beroende på rumsstandard m m, se anmälningsblanketten här nedan.

Länk till anmälningsblankett (ladda ned ifyllbar PDF).

Länk till flygavgångar >

Så här skall Du göra om Du vill resa med
1. Anmälningsformuläret
Fyll i formuläret så fullständigt som möjligt och texta tydligt. Du behöver ett intyg från din dialysmottagning att det inte finns några hinder för dig att resa. Ansvaret för att intyget blir inskickat ligger på dig. Tänk på att anmäla om du har någon smitta. Detta behövs för att kunna erbjuda dig din dialys på ett bra sätt.
Anmälan och intyg skickas till: Tina Pajunen. Se adress i slutet av broschyren. Sista anmälningsdag är den 25 april 2022 vi kontaktar dig när vi fått anmälan och ditt intyg.
2. Bokningsavgiften
Du anmäler dig till Tina Pajunen, vi anmäler dig till Ving, du betalar själv in när du får inbetalningskort från Ving, så ser hela anmälningsförfarandet ut. Inbetalningskort skickas ut under maj månad.
3. Frågor om resan till Palma De Mallorca
Om Du har frågor som rör resan, hotellet, dialyserna eller något annat – ring till
Tina Pajunen, telefon: 070 63 140 63
4. Slutbetalningen
Slutbetalning skall göras till Ving enligt deras anvisningar.

Följande handlingar ska vara Tina Pajunen tillhanda senast den 25 april 2022
– Anmälan från dig och din medresenär
– Läkarintyg som visar att du får åka

Insändes till:
Tina Pajunen, Sörgårdsgatan 10, 431 67 Mölndal

Dialyskostnaden

Du skall så snart du har bestämt dig för att anmäla dig till gruppresan kontakta din dialysmottagning. På Diaverums kliniker i Spanien gäller det blå kortet från Försäkringskassan, EHIC. Om du inte har kortet måste du beställa det snarast. Kopia på fram och baksida på FK-kortet skall skickas till Tina Pajunen tillsammans med kopia på passet. Detta gäller enbart dig som skall ha bloddialys. Du som har PD meddelar din kontaktsjuksköterska att du ska medfölja på Njurförbundets gruppresa så arrangerar ditt sjukhus beställningen av dialysvätskor. Begär att leveranserna ska vara tydligt märkta med ditt namn så att de inte förväxlas med andra resenärers dialysvätskor.

Försäkring

Kontrollera med ditt försäkringsbolag vad Du har för reseskydd. Många har reseskydd i sin hemförsäkring. En särskild försäkring för avbeställningsskydd kan behöva tecknas, extra viktigt i tider som dessa. Kontrollera också med ditt försäkringsbolag om de kräver ett förhandsbesked från SOS International. Om du står på väntelista för transplantation måste du kontrollera extra noga hur din försäkring fungerar. Normalt ersätts inte hemresan om du blir kallad till transplantation eller måste ställa in resan för att du blivit transplanterad.

Bidrag till resan
Du kan kontakta kuratorn på ditt sjukhus. Tala om att du skall resa med på gruppresan och att du är i behov av ekonomiskt stöd för att kunna följa med. Du kan också kontakta din regionförening. Det är möjligt att föreningen har kontakter eller egen fond som gör det möjligt att få resebidrag för rehabiliteringsresor av det här slaget.

Informationsmöte
På ankomstdagen kommer Njurförbundets värdar, Karin eller Tina, att kontakta dig för att informera om dialystider och annat som gäller under resan .

Må bra under vistelsen på Mallorca
Vi fäster stor vikt vid att den som reser med på våra resor mår bra och orkar med den nya miljön, det annorlunda ”levernet”, värmen och solen. Anmälningsblanketten är också till för att vi skall få en uppfattning om resenärernas situation.
Varje resenär har eget ansvar för sig själv och sin medicinering.
Du ska ha en stabil dialyssituation som förhoppningsvis inte bjuder på några överraskningar under vistelsen. Det är viktigt att din fistel/graft/CDK fungerar utan problem då du reser hemifrån. Du tar själv med alla dina mediciner, även de läkemedel som du brukar få under dialysbehandlingen. Tänk på att ta med extra mediciner för säkerhetsskull. Du ska kunna klara dig självständigt eller med stöd av anhörig eller din medresenär.

Hotellet

Hotel Sunprime Waterfront är ett 4-stjärnigt hotell. Solstolar vid poolen ingår. Se hotellets hemsida för mer information. OBS! Hotellet är inte handikappanpassat men Det går att komma fram med rullstol och rollator. Se mer om hotellet på www.ving.se
Hotellet är ett vuxen hotell vilket innebär att barn umder 16 år inte kan bo på hotellet. Vill du som har barn resa med oss kontakta Tina Pajunen som kan hjälpa till med ett annat hotell.

Skatter & avgifter
Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.
Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:
Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober ca: 4,40 euro.