Donationsveckan 2021

Årets donationsvecka drar igång måndagen den 8 november och pågår hela vecka 45. På grund av coronasituationen kan det bli mindre av fysiska sammankomster i år, men budskapet kan vi sprida på andra sätt.

Tips 1 – Kontakta media
Vilka har ni i er förening eller nätverk som kan prata om organdonation och berätta sin historia? Hör av er till media och erbjud intervjuer.

Tips 2 – Sprid informationsmaterial
Kan ni inte själva vara ute och dela ut informationsmaterial, så kan ni ändå beställa och lägga ut på lämpliga platser inför donationsveckan. Hör efter med butiker, apotek, caféer och liknande om det går bra att lämna en bunt kort eller sätta upp en affisch.

Som vanligt är ni välkomna att beställa infokort och affischer från Njurförbundet. Se materialet nedan. Beställ via kansliet senast 29 oktober.
E-post: info@njurforbundet.se. Ange produkt, antal, mottagare och leveransadress. Skriv ”Donationsveckan” i ärenderaden.

Socialstyrelsens material beställs direkt från Socialstyrelsen. Läs mer här >
Obs! Socialstyrelsen har slutat med donationskort.

Affisch A3 eller A4

Njurförbundets affischer som kan sättas upp till exempel i väntrum, på anslagstavlor i köpcentrum. Välj A3 eller A4. Utan kostnad. OBS! Max tio stycken av varje. Beställs från förbundskansliet senast den 20 oktober. Tryckfärdiga PDF:er för egen utskrift erhålls via e-post: robin.warlden@njurforbundet.se

Infokort

Kort i A6-format (som ett vykort) med fakta om organdonation. Lätta att dela ut. Utan kostnad. Beställs från förbundskansliet senast den 29 oktober.

Socialstyrelsens informationsmaterial

Donationskortet utgår och ersätts av en fickfolder. Affischer finns för beställning. Socialstyrelsen har även filmer och bildspel för spridning i sociala medier.