Nu drar Almedalsveckan i gång igen, efter två års uppehåll. Njurförbundet är på plats i Visby för att lyfta våra frågor hos beslutsfattare och allmänheten.

På måndagen talar förbundsordförande Håkan Hedman om hur vården måste bli bättre på att upptäcka kronisk njursjukdom, för att fler ska få diagnos och behandling i tid.

På tisdagen arrangerar Njurförbundet och Njurfonden ett seminarium om hur patienter ska få del av nya behandlingsmöjligheter som är resultat av fantastiska forskningsframsteg som görs.

Måndag 4 juli 15.00-15.45
Den tysta sjukdomen drabbar var tionde svensk – hur bekämpar vi kronisk njursjukdom?

En av tio svenskar lever med CKD, kronisk njursjukdom – många utan att veta om det. Hur många hade kunnat slippa onödigt lidande, allvarlig sjukdom och dialys om det fanns tydliga rekommendationer som primärvården kunnat följa? Har vi verkligen råd att inte behandla njurarna?

Arrangörer: Dagens Medicin Agenda, AstraZeneca

Mer info>

Se seminariet i sin helhet:

Den tysta sjukdomen drabbar var tionde svensk – hur bekämpar vi kronisk njursjukdom? from Bonnier Business Media on Vimeo.

Tisdag 5 juli 12:00 – 12:45
Systemfel – trots forskningsframsteg får patienter inte angelägna behandlingar

Hur säkerställer vi att forskning och rätt mediciner kommer till gagn för patienterna? Finansieringen av läkemedel är idag en fråga för de enskilda regionerna. Vad behöver ändras i systemet för att vi ska uppnå en jämlik vård?

Arrangörer: Njurförbundet, Njurfonden, Dagens Samhälle

Mer info>

Registrera dig här för att se seminarierna live på webben:
Till livesändningarna>