Ungdomsgruppen

Njurförbundets ungdomsgrupp är till för dig mellan 18 och 30 år. Här får du träffa andra unga i liknande situation som du, lära dig mer om din sjukdom och behandling och vara med på våra helgkonferenser, där vi förenar nytta med nöje.

Våra träffar

Eftersom njursjukdomar ofta är relativt osynliga, fokuserar vi på känslan av att vara både frisk och sjuk och vilka erfarenheter och följder som det kan innebära. Vi kommer från många olika bakgrunder och har olika intressen, men har ändå många både trevliga och mindre trevliga gemensamma erfarenheter genom vår njurfunktionsnedsättning. Får du samma mediciner och behandlingar som andra, funderar du kring hur du bör äta och motionera, har du funderat på hur sex och njurfunktionsnedsättning påverkar varandra, eller gillar du bara att hänga med nya människor under några helger om året?

Njurförbundets ungdomsgrupp sysslar med just dessa saker och du behöver inte vara rädd för att kontakta oss om du undrar något eller vill prova att vara med under en helg tillsammans med oss!

Kontaktpersoner

Arbetsgruppen för Njurförbundets ungdomsverksamhet består av Rebecca Cross, Oscar Norling och Emma Eddegård. Kontakta arbetsgruppen via e-post ungdomar@njurforbundet.se

Läs en intervju med Rebecca Cross i arbetsgruppen >

Kommande aktiviteter

Sommarhelg i Stockholm 7-9 juni med besök på bland annat Framtidsmuseet och föreläsning av Micaela Hamrin från MOD, Mer Organdonation.

Tidigare aktiviteter

Försommarhelg i Stockholm 2-4 juni 2023 med besök på bland annat Paradox Museum.
Läs artikel här >

Höstweekend i Stockholm 16-18 september 2022 med Sjöfartshotellet som bas.

Hotellweekend i Stockholm 14-16 januari 2022 på Clarion Hotel Sign.

Ungdomsträff i Göteborg 25-27 okt 2019 med föredrag och besök på Liseberg.

Ungdomsträff med middag i Stockholm fredag-söndag den 17-19 maj.
Läs artikel här >

Den 19-21 oktober 2018 hade vi helgträff i Stockholm, med besök på både Gröna Lund och Naturhistoriska riksmuseet med biografen Cosmonova.

Helgen den 27-29 april var en grupp medlemmar mellan 18 och 30 år på en inspirationsträff med föreläsning, spa och aktiviteter, Hooks herrgård i Jönköping.
Läs mer om Spa-helgen här >

 

Broschyr och affisch

Här kan du ladda ned ungdomsgruppens egen broschyr och affischer för att locka fler medlemmar.
Du kan även beställa dem på telefon 08-546 40 500 eller e-post info@njurforbundet.se
Ange artiklarnas namn, hur många ex du vill beställa av respektive artikel samt leveransadress.

Ungdomsgruppen
8-sidig broschyr

Affisch A3

Affisch A4