Ungdomsgruppen har haft en fantastisk helg på Hooks Herrgård efter önskemål från en medlem. Hooks Herrgård är en spa- och konferensanläggning cirka tre mil söder om Jönköping. Här finns även golf­bana.
Vi började med lite historia om ungdomsgruppen, hur den startade och inspiration för framtiden. Vi fick även fler personer till arbetsgruppen! På kvällen blev det trerättersmeny och vi fick utbyta erfarenheter och lära känna varandra bättre.

Efter en god natts sömn i de sköna sängarna fick vi njuta av en god frukost. Därefter blev det frågesport med ett företag som heter
Aventi, mycket roligt!
Efter lunch blev det föreläsning med läkaren Marie Felldin om transplantation. Hur det har sett ut förr i tiden och lite om framtiden.
Lite eftermiddagsfika på det och sedan fick vi gå in på spat! Varma bassänger inne och ute, olika bastur och upplevelseduschar väntade på oss. Vi var även några som köpte till behandling och vi blev mycket nöjda. Till kvällen blev det tre rätter igen.

På söndagsmorgonen hade vi tid i spat innan lunch och sedan var det chokladprovning.
Vi fick lära oss om kakaofrukter och kakaobönor samt om mer eller mindre ”bra” choklad. Sedan var det dags att åka hem. Vi har haft en jättefin helg som vi är väldigt tacksamma för!
Nästa helg planeras till oktober. Vi tar gärna emot förslag så att vi hittar på sådana aktiviteter som medlemmarna vill göra!

Text: Linnea Ahlstedt • Foto: Rebecca Cross

FAKTA

Njurförbundets ungdomsgrupp är till för dig mellan 18 och 30 år. Här får du träffa andra unga i liknande situation som du, lära dig mer om din sjukdom och behandling och vara med på våra helgkonferenser, där vi förenar nytta med nöje.